Hoopers lessen bij Fun4Dogs

Vanaf september 2017 is het ook mogelijk om Hoopers lessen te volgen bij ons. Hoopers is een vorm van hondensport die voor bijna alle honden en geleiders te beoefenen is. Het is voor zowel de hond als de geleider minder belastend dan veel andere vormen van hondensport en dus ook in te zetten bij jonge of oudere honden of honden met bijv milde atrose. De geleider loopt niet mee met de hond, maar geeft de hond de aanwijzingen om een parcours te lopen. Dus ook heel mooi in te zetten om honden te leren zelfstandiger en verder van je af te laten werken.

Een Hoopers parcours bevat 4 verschillende objecten; de Hoops, Tunnels, Gate’s en Tonnen. Deze verschillende objecten worden de honden aangeleerd gelijk zelfstandig te nemen, waarna je eindeloos combinatie’s kunt maken. Op internet zijn heel veel filmpjes te vinden waar je kunt zien hoe Hoopers eruit ziet.

 

Bij ons zal de Hoopers in eerste instantie recreatief zijn, maar wel aangeleerd volgens de richtlijnen van Nadac Hoopers en gebruik makend van materialen die allemaal aan de eisen voldoen (wb veiligheid en afmetingen).

Bij interesse kun je altijd een keer komen kijken bij onze lessen of een mail sturen naar info@fun4dogs.nl