Over mij

0060

“Net als veel hondenmensen heb ik van jongs af aan “iets” met honden gehad. Ik ben met honden opgegroeid en het was dan ook bijna vanzelf sprekend dat, toen wij gingen samen wonen (1999), onze eerste hond kwam. Rottweiler pup Asta; waarmee ik lekker ging trainen bij een hondensportschool. Dat beviel zo goed dat ik daar ook al snel intern opgeleid ben tot instructeur, eerst voor de Basis gehoorzaamheid (2000) en daarna ook voor de pups en GG cursussen. Daarnaast trainde ik zelf tot en met GG3 niveau met Asta tot we daarmee moesten stoppen ivm haar ED en later gescheurde kruisbanden. Wel ben ik al die jaren bij de hondenschool lessen blijven geven op de verschillende niveaus. Dit naast mijn werk als Verpleegkundige.”

“In 2013 hebben we helaas van ouderdom Asta inlaten slapen, maar kwam ook onze nieuwe viervoeter in ons gezin, Cane Corso pup Tosca. Het leek me leuk om eens ergens anders te gaan kijken en trainen en zo kwam ik bij Hondenschool Groningen en Hilda terecht, hier heb ik geleerd met meer rust te kijken naar de hond en vandaar uit je band en training op te bouwen.”

“Nieuwsgierig geworden naar alle verschillende methoden binnen het honden trainen ben ik de boeken weer in gedoken, cursus gaan volgen, seminars en lezingen bijwonen en mijn kennis het afgelopen jaar flink aangevuld. Op deze manier hoop ik meer verschillende mensen en honden te kunnen helpen met het vinden van die aanpak die bij hun en de hond past. Geen mens en geen hond is gelijk. Maar wel kunnen we allemaal heel veel plezier beleven aan het samenwerken met de hond, waarbij ik het belangrijk vind dat beide er ontspannen van kunnen genieten.”

In 2015 ben ik naast het lesgeven bij de SHG voor mijzelf gestart in samenwerking met andere hondenscholen/ professionals op hondengebied.

De laatste jaren heb ik onder andere de volgende bijscholingen gevolgd:

  • Seminar Turid Rugaas “Teenage dog” (2014)
  • Bijscholing Annorlunda; “lesgeven op de hondenschool het kan anders” (2014)
  • BAT voor professionals van Sonja Verhoef (2015)
  • Kynologische Kennis 1 (KK1) (2014-2015)
  • Kynologische Kennis 2 (KK2) (2015-2016)
  • Instructeurs opleiding Hoopers (2017)

Ik ben lid van O&O de Nederlandse Vereniging voor instructeurs in honden opvoeding en -opleiding